Ar galima išsinuomoti automobilį neturint kreditinės kortelės?



Būsiu neteisus, jei į šį klausimą atsakysiu "ne". Tačiau atsakymas "taip" irgi suklaidintų skaitytoją.

Štai keli pavyzdžiai:
1) nuomojantis automobilį kompanijoje Avis, Jungtinėje Karalystėje, klasikinė debetinė kortelė tinka kuo puikiausiai, tačiau Italijoje, Austrijoje, Vokietijoje ar Portugalijoje ta pati Avis kompanija su ta pačia debetine kortele Jums automobilio nė už ką neduotų. Taigi, pasakykite man, ar galima kompanijoje Avis išsinuomoti automobilį be kreditinės kortelės? 
2) Europcar Ispanijoje priima atsiskaitymus Visa Electron kortele. Tačiau tik Ispanijoje ir niekur daugiau. Tai atsakykite - ar tinka Visa Electron kortelė nuomai?*
3) Graikijoje, Ispanijoje pilna mažų vietinių nuomos firmelių, kurios su džiaugsmu priima grynus pinigus, nereikalauja užstato, tačiau internetu ten automobilio, greičiausiai, neužsisakysite. Jas rasite (jei rasite) tik nuvykę į vietą. Atitinkama yra ir šių firmelių paslaugos bei automobilių kokybė, tačiau kaip ten bebūtų, jos yra ir nuomoja mašinas už grynuosius pinigus. Tačiau pasiūlykite grynus pinigus teisingoms nuomos kompanijoms ir garantuotai liksite be mašinos. Tai ką pasakysite - ar galima išsinuomoti automobilį už grynuosius?

Teoriškai, automobilį galima išsinuomoti ir be kreditinės kortelės, tik ne visur ir ne visose nuomos kompanijose. Jei už nuomą norite mokėti mažiau, greičiausiai naudositės autonuomos brokerių (pvz., Cartrawler, kurio rezervavimo sistema įdiegta InstantCars.eu svetainėje) paslaugomis. Jei naudojatės brokerių paslaugomis, turite susitaikyti su brokerių sąlygomis, o viena iš jų - privaloma kreditinė kortelė, išduota vairuotojo vardu. Tai ne tuščias išsigalvojimas. Tai bendra taisyklė, nors ir turinti išimčių. Jei vairuotojas turi kreditinę kortelę, galite drąsiai rezervuotis automobilį internetu, problemų nuvykus į vietą nebus. Jei neturi - per brokerį mašinos geriau neužsakinėkite, nes labai tikėtina, kad automobilio negausite ir dar prarasite iš anksto už nuomą sumokėtus pinigus.

* 2019 m. atnaujinimas - Europcar Ispanijoje jau irgi reikalauja kreditinės kortelės ir nebepriima Visa Electron.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kokia mokėjimo kortelė tinka automobilio nuomai?

Ką reikia žinoti apie automobilio nuomą Italijoje?