Ką reikia žinoti apie automobilio nuomą Italijoje?

Ką reikia žinoti apie automobilio nuomą Italijoje?


Italija – turistų pamėgta šalis. Pigūs skrydžiai, pigūs viešbučiai, pigi automobilių nuoma. Regis, gali keliauti per daug neišlaidaudamas. Bet ar tikrai taip yra? Skrydžiai ir nakvynė – atskira kalba , tačiau apie automobilių nuomą Italijoje norėčiau su Jumis pasidalinti keletu minčių.


Kiek kainuoja automobilio nuoma Italijoje?
Jei palyginsite automobilių nuomos kainas Italijoje su šios paslaugos kainomis kitose šalyse (užmirškite Ispaniją ar Portugaliją – tai išimtys ir lyginti čia nėra ką), pastebėsite, kad jos tikrai nesikandžioja, ir bent jau mažas automobiliukas, padėsiantis nevaržomai keliauti po šalį (ar salą), tikrai yra įperkamas. Tačiau nusprendus nuomotis automobilį, neužtenka tam skirti vien tik tiek pinigų, kiek kainuoja pati nuoma. Taigi, pirma skaudi tiesa apie automobilio nuomą Italijoje:  žema kaina reiškia didelę atsakomybę.


Kokia mano atsakomybė?
Pirmas dalykas, į kurį turite atkreipti dėmesį, rinkdamiesi automobilį nuomai Italijoje - kokia bus Jūsų atsakomybė, jei pakliūsite į avariją arba jei kas nors tą automobilį iš Jūsų nušvilps (retas, tačiau realus dalykas, ypač Kampanijos ir Apulijos regionuose). O atsakomybė, kaip taisyklė, visai nemaža – nuomojantis  mini ar ekonominės klasės automobilį atsakomybė avarijos atveju bus 800-1500 (skirtingose nuomos kompanijose - skirtingai), o vagystės atveju dar didesnė - 1400-3500. Atsakomybė už aukštesnės klasės automobilius augs proporcingai. Kaip sužinoti, kokia atsakomybė numatoma Jūsų pasirinktam konkrečiam automobiliui? Ji bus lygi pasirinkto automobilio draudiminės frančizės dydžiui (InstantCars paieškoje žr. Svarbi Informacija -> Draudimas). Kodėl Jums tai turėtų rūpėti? Todėl, kad Italijoje nuomos kompanijos kliento kreditinėje kortelėje labai dažnai šaldo atsakomybės dydžio užstatus. Ir tai yra antra skaudi tiesa apie automobilio nuomą Italijoje: neproporcingai dideli užstatai rezervuojami kliento kreditinėje kortelėje. O tai jau pasidaro svarbu, planuojant kelionės išlaidas.

Kokį užstatą šaldo nuomos kompanijos Italijoje?
Kortelėse šaldomų užstatų dydžio nuomos kompanijos niekur neskelbia. Jie priklauso nuo to, kaip ir kur užsakote automobilį. Užsakant automobilį per InstantCars, užstato dydis yra nurodomas nuomos sąlygose (žr. Svarbi informacija -> Populiariausia -> Užstatas).  Todėl labai prašau nebeklausti manęs, kokį užstatą šaldys viena ar kita kompanija.  Vienos kompanijos šaldo didesnį, kitos - mažesnį užstatą, tačiau atitinkamai skiriasi ir jų nuomos kainos. Bet, ar galima kaip nors sumažinti savo atsakomybę, o tuo pačiu ir kortelėje šaldomą užstatą? Taip, galima. Ir tai trečia skaudi tiesa apie automobilio nuomą Italijoje: atsakomybės sumažinimas, kainuoja brangiai.


Kiek kainuoja atsakomybės sumažinimas?
      Atsakomybę sumažinti galima dviem būdais:
1. Pasiimdami automobilį nuomos punkte galite nusipirkti papildomą draudimą – pilną draudimo paketą, Super CDW, Super draudimą, full insurance, zero excess package – vadinkite kaip norite. Po visais šiais pavadinimais slepiasi viena – šis draudimas sumažina kliento atsakomybę avarijos ir vagystės atveju nuo numatytos atsakomybės iki 0. Mažas nemalonumas – ne visuomet šis draudimas dengia stiklus ir padangas.  Dar didesnis nemalonumas – šis papildomas draudimas kainuoja nuo €20 / dieną ir daugiau, tokiu būdu padidindamas galutinę nuomos kainą dvigubai, o kartais net ir daugiau.  Tačiau esama  ir privalumų:
  • Jei frančizę (savo atsakomybę) apdraudžiate pačioje nuomos kompanijoje, sumažės ir šaldomo užstato dydis. 
  • Jei jau taip nutiks, kad grąžinsite automobilį su naujais apgadinimais, už žalą mokėti nebereikės.
2. Galite įsigyti kompensuojamąjį frančizės draudimą iš trečios šalies (t.y. nuomos sandoryje nedalyvaujančios draudimo bendrovės).  Tai Axa Assistance draudimas, jei užsakote automobilio nuomą per InstantCars arba Worldwide Insure draudimas, tinkantis užsisakius nuomą tiek per InstantCars, tiek per bet kur kitur. Šio draudimo privalumai:
  •  palyginti žema kaina – nuo 6 /dieną; 
  •  jis besąlygiškai dengia stiklus ir padangas.
Trūkumas vienas – prieš nuomos kompaniją Jūsų atsakomybė išlieka ta pati, todėl šis draudimas nemažina užstato. Esant reikalui, žalą iš pradžių apmokate nuomos kompanijai, o vėliau pinigus susigrąžinate iš draudimo bendrovės.

Tai koks gi būtų optimalus pasirinkimas nuomojantis automobilį Italijoje? 
  1. Apsilankykite InstantCars.eu (tai ne reklama, tiesiog kviečiu Jus  į savo svetainę);
  2. Atlikite automobilio paiešką ir išsirinkite tinkamą pasiūlymą su mažiausiu užstatu;
  3. Užsisakydami automobilį, pasirinkite papildomą Axa Assistance draudimą arba
  4. vietoje Axa Assistance draudimo įsigykite papildomą Worldwide Insure draudimą.
Tai ir bus tas optimalus variantas – išsinuomoti automobilį kompanijoje, kuri šaldo bene mažiausią užstatą, tuo pačiu apdrausti savo atsakomybę išvengiant žymaus sąnaudų padidėjimo. Visgi,  turiu įspėti, kad nežiūrint į nedidelį užstatą, pasirinkus tokį variantą draudiminės frančizės suma Jūsų kreditinėje kortelėje privalo būti, Jūs tik išvengiate jos bereikalingo užšaldymo be svaraus pagrindo.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ar galima išsinuomoti automobilį neturint kreditinės kortelės?

Kokia mokėjimo kortelė tinka automobilio nuomai?