Ar vaučeris lietuvių kalba tinka užsienio nuomos kompanijoms?


Užsisakę automobilio nuomą internetu, visuomet gausite vaučerį. Jame nurodomos nuomos datos ir laikai, nuomos kompanija, Jūsų užsakymo numeris, bei nuomos kompanijos patvirtinimo numeris. Be to, jame pateikiamos Jūsų užsakyto automobilio nuomos sąlygos.

Kokia yra vaučerio paskirtis?
Pirmiausia, tai dokumentas, patvirtinantis Jūsų užsakymą. Pateikdami jį nuomos kompanijai tarsi sakote: "Aš jau esu užsisakęs automobilį už iš anksto sutartą kainą."

Kam yra skirtas vaučeris?
Daugelis mano, kad vaučeris yra skirtas nuomos kompanijai. Visai nekeista, nes pasiimant automobilį yra reikalaujama jį pateikti. Nežiūrint į tai, vaučeris yra skirtas klientui. Tai dokumentas, kuriuo klientas įrodo nuomos kompanijai, jog yra iš anksto užsisakęs automobilį. Tai dokumentas, kuriame kaip priminimas klientui yra surašyti visi nuomos duomenys: kada ir kur jis užsisakė automobilį, kurioje kompanijoje turi jį pasiimti, kaip surasti nuomos punktą oro uoste ar mieste. Manote, nuomos kompanija nežino savo nuomos punkto adreso? Jei vaučeris būtų skirtas jai, kokio velnio ten rašyti nuomos punkto adresą arba nuorodas kaip jį surasti? Tačiau svarbiausia informacija vaučeryje yra nuomos sąlygos. Manote, nuomos kompanija nežino kokiomis sąlygomis ji Jums nuomos automobilį? Juk ji pati ir nustatė tas sąlygas.

Kokia kalba turi būti vaučeris?
Vaučeris yra automatiškai suformuojamas ta kalba, kuria klientas atlieka užsakymą. Šneku apie InstantCars.eu svetainėje įdiegtą Cartrawler rezervacijos sistemą. Jei ieškote automobilio lietuvių kalba, tikėtina, kad ir nuomos sąlygas geriausiai suprantate ta kalba, o ne angliškai ar itališkai. Ir kai gaunate patvirtinimą, juk norėtumėte aiškiai suprasti informaciją pateiktą Jums - ką užsakėte, kokiomis sąlygomis ir su kokiais reikalavimais. Taigi, jei automobilį užsakinėjate per lietuvišką svetainės puslapį, gausite vaučerį lietuvių kalba, per rusišką puslapį - rusų kalba, per anglišką - anglų kalba. Kartą suformuotas vaučeris yra unikalus, jis nėra išverstas į kitas kalbas, taigi atsispausdinti lietuvišką vaučerį anglų kalba - tokia galimybė tiesiog nėra numatyta ir nėra reikalinga.

Kaip nuomos kompanijos užsienyje skaito vaučerį lietuvių kalba?
Vienintelis dalykas, kurį nuomos agentas pasižiūri Jūsų pateiktame vaučeryje - tai patvirtinimo numeris, kurį nuomos kompanija pati suteikė Jūsų užsakymui. Viskas. Daugiau iš šio dokumento jo niekas nedomina. Niekas. Viskas, ko jam reikia, viskas, kas parašyta Jūsų vaučeryje ir dar kur kas daugiau informacijos apie Jūsų užsakymą yra nuomos kompanijos sistemoje. Ir visa tai - nuomos agentui suprantama kalba. Taigi, Jūsų vaučeris gali būti nors ir mandarinų kalba - kokioje šalyje Jūs besinuomotumėte automobilį, nuomos agentui tai visiškai nerūpi.

Tai, ar vaučeris lietuvių kalba tinka užsienio nuomos kompanijoms?
Taip, tinka. Taškas.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ar galima išsinuomoti automobilį neturint kreditinės kortelės?

Kokia mokėjimo kortelė tinka automobilio nuomai?

Ką reikia žinoti apie automobilio nuomą Italijoje?